Uiquipèdia:Portal

De Uiquipèdia, la Wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
 • Benvingut al Portal Comunitari de Uiquipèdia, un lloc a on podràs enterar-te de tot lo que succeïx en la Uiquipèdia.
 • Ademés, pots descobrir i colaborar en les tasques programades o unir-te als proyectes de colaboració.
 • Pots vore les últimes edicions en els canvis recents o en els artículs nous .


Gtk-dialog-info.png Embajada / Embassy / Ambassade / Embaixada / Botschaft / Ambasciata


Crystal Clear app kedit.png ¿EN QUE PUC COLABORAR?

 • Crea nous artículs : Llista d'artículs que tota enciclopèdia ha de tindre. Consulta i completa els artículs que falten per editar.
 • Crea nous artículs de temàtica valenciana : Llista d'artículs de temàtica valenciana que Uiquipèdia en valencià ha de tindre. Completa els artículs.
 • Artículs més solicitats : Artículs mes solicitats i enllaçats i que encara no existixen en Uiquipèdia. Crea els artículs.
 • Articuls més visitats: Actualisa el numero d'habitants, estadistiques i atres senyes d'interes en els articuls més visitats pels internautes de Uiquipèdia referits a municipis, províncies, comunitats autonomes i païssos, etc. Es important que les senyes de Uiquipèdia estiguen actualisades.
 • Artículs sense categoria : Artículs que s'han quedat sense cap categoria quan s'editaren. Fes-los visibles i dona-lis una categoria.
 • Artículs destacats : ¿Has fet o has trobat un artícul de calitat?. Afig-lo a la llista d'artículs destacats per a la portada de Uiquipèdia.
 • Categories sense editar : Categories que encara no estan editades ni insertades dins de cap categoria. Edita les categories.
 • Categories sense artículs : Categories que encara no tenen cap artícul sobre la seua temàtica.
 • Ortografia : Artículs que han de corregir la seua ortografia en valencià. Pots ajudar-te dels correctors en llengua valenciana.
 • Fusionar : Artículs duplicats o en els que s'ha sugerit la seua fusió en un atre artícul. Ajuda a mantindre l'orde en Uiquipèdia.
 • Desenrollar : Artículs en desenroll que necessiten ser completats en mes informació. Ajuda a tindre artículs de calitat en Uiquipèdia.
 • Uiquificar : Artículs que no tenen el format d'estil adequat a Uiquipèdia. Ajuda a millorar l'estil dels artículs en Uiquipèdia.
 • Revisar : Artículs menys revisats de Uiquipèdia. Revisa'ls i si es necessari millora l'artícul ampliant l'informació o corregint possibles erros.
 • Antics: Artículs que mes temps fa que no es revisen. A voltes els artículs mes antics es poden ampliar o es recomanable revisar la seua ortografia.
 • Referencies : Artículs en passages que requerixen referencies. Ajuda a tindre artículs de calitat en Uiquipèdia.
 • Neutralitat : Artículs en els que s'ha qüestionat si complixen en el punt de vista neutral. Ajuda a mantindre la neutralitat de Uiquipèdia.
 • Imàgens destacades: ¿Has fet o has trobat una foto especialment bona?. Afig-la a la llista d'imàgens destacades per a la portada de Uiquipèdia.
 • Imàgens sense us: Dona-li us a les imàgens que necessites o borra les imàgens en erros de visualisació.
 • Portals temàtics: Crea un portal temàtic sobre un tema que t'agrade, reunint o creant artículs sobre eixa temàtica en concret.
 • Bot-tasques: Demana ací algun treball que puga ser fàcilment automatisat per un bot local.

Portal Comunitari

Archius

Crystal Clear app file-manager.png Consulta ací els archius del Portal de la Comunitat de dates anteriors:


Any 2015

Nuvola apps ksirc.png Participa ací en el Portal Comunitari de Uiquipèdia en Valencià. Deixa els teus comentaris, opinions, dubtes, proyectes, etc.

Giner 2015

Image

¿Algú pot traduir al valencià esta image, per favor? --Chabi (discussió) 15:43, 11 gin 2015 (CET)

Yo te puc dir les paraules que estan en català pero modificar la foto no. Valéncia, Comarques del Sur i Comarques del Nort. Encara aixina són del país valencià si vols les valencianes en l'artícul Comarques de la Comunitat Valenciana les tens. Llana (discussió) 17:00, 11 gin 2015 (CET)

No ho sabia, gràcies. --Chabi (discussió) 18:01, 11 gin 2015 (CET)

Ajuda

¿Qui fon el creador d'esta Uiquipèdia? --Chabi (discussió) 17:10, 25 gin 2015 (CET)

Pots escriure a uiquipedia.org@gmail.com --Sempreval (discussió) 21:14, 25 gin 2015 (CET)

Febrer 2015

Uiquipèdia ha segut actualisada a la versió 1.24. Una de les principals novetats és la versió mòvil de l'enciclopèdia. Podeu reportar els problemes que detecteu, actualment el problemes detectats son:

 • Cadenes de text per traduïr.
 • Versió de la portada en la versió mòvil.

--Admin (discussió) 15:36, 7 feb 2015 (CET)


Uiquipèdia ya te traduida al valencià el 100% la seua versio per a dispositius movils. Pots utilisar la versio per a movils directament des d'este enllaç: Uiquipèdia Versió per a mòvils. Si detecteu algun problema, notifiqueu-ho. ¡Gracies!. --Valencian (discussió) 20:42, 10 feb 2015 (CET)

Març 2015

Duplicitat de plantilles

He vist que n'hi ha dos plantilles per als països (la que apareix en l'artícul sobre China i la de Croàcia). Crec que, per facilitar-ho tot una mica, seria millor tindre tant sols una. ¿Qué en penseu? Chabi

Juny 2015

Creacion de Uiquillibres

Hola a todos. Queria preguntar que le pareceria a la comunidad de Uiquipedia la creacion de Uiquillibres. Se trata de un proyecto diferente de Uiquilliteratura, que ya comence en esta misma enciclopedia. Mientras que en Uiquilliteratura se guardan textos originales sin copyright, en Uiquillibres se crean libros de texto a partir de articulos de la Uiquipedia (se podrian tan solo juntar varios articulos, como ocurre con Wikipedia books o se podrian editar y darles una mejor forma como en el caso de Wikilibros (Wikibooks en la version en ingles). Es una mezcla del proyecto Wikilibros y de Wikipedia books. Creo que es una buena idea de expandir la oferta de textos educativos en valenciano y asi intentar ofrecer una alternativa a los libros de texto catalanizados. Mi idea es organizarlos segun los cursos academicos (desde Primaria hasta la Universidad). Que os parece? --Katxis (discussió) 13:00, 1 jun 2015 (CEST)


És una bona idea pero estem en el mateix problema de sempre, la poqueta gent que colabora en la Uiqui, faria falta molta més gent per a poder fer una tarea aixina de gran. Un saludet. --Jose2 (discussió) 13:07, 1 jun 2015 (CEST)


No te preocupes que ya he pensado en ello. Para mi el problema es que alguien corrija los textos. El resto lo puedo hacer yo. --Katxis (discussió) 13:10, 1 jun 2015 (CEST)


Soc de la mateixa opinió que Jose2, molt bona idea, pero som pocs usuaris. Personalment, disponc de molt poc temps per a dedicar a la Uiqui, aixina que solament puc dedicar-me a crear chicotets artículs i a chicotetes correccions. Salutacions, --Posmo (discussió) 14:54, 1 jun 2015 (CEST)


Yo també t'ajude a corregir Katxis a vore si algú s'anima. Llana (discussió) 16:34, 3 jun 2015 (CEST)


Yo també puc ajudar a corregir, encara que el problema és la falta de temps i que és una tarea important, pero algo es podra fer. --Jose2 (discussió) 19:15, 3 jun 2015 (CEST)


Gracies a tots per la vostra ajuda. Ara mateix estic fent la portada i en uns dies si tot va be començare afegint articuls. --Katxis (discussió) 21:08, 3 jun 2015 (CEST)

Imàgens d'animals en les plantilles

He vist que no van moltes de les imàgens d'animals en les plantilles, sabeu com arreglar-ho? Llana (discussió) 23:29, 15 jun 2015 (CEST) He mirado pero no se como arreglarlo. Se me ocurre subir las imagenes a la Uiquipedia aunque se supone que las comparte con el proyecto de Wikimedia. --Katxis (discussió) 23:34, 15 jun 2015 (CEST)


No sé perque ocorre, pero no és solament en les fiches. Fa uns dies vaig tindre un problema semblat en varis artículs que acabava de crear, pero unes hores despuix sembla que estava solucionat. Potser siga algun fallo informàtic o alguna atra cosa per l'estil. --Posmo (discussió) 01:19, 16 jun 2015 (CEST)

Juliol 2015

Pla d'actuació

Hola a tots. Com podeu vore, ya mos falten tres artículs per a acabar de crear tots els artículs imprescindibles i també la correcció dels que he creat en estos dies. Una vegada que ya acabem en estes dos tasques, tinc pensat varies accions per a millorar l'enciclopèdia. Vos las presente ací:

 • Expandir els artículs imprescindibles: afegir taules a totes les persones i informació en tots els artículs chicotets.
 • Començar a fer els artículs que la Uiquipèdia en valencià deuria tindre que mos falten i completar els que encara tenim (podeu vore la plantilla:Regne de Valéncia).
 • Afegir plantilles a les persones que encara no tenen i crear plantilles noves si és necessari.
 • Millorar la qualitat i la quantitat d'informació que n'hi ha sobre lo Regne (totes les categories: història, geografia -incloent tots els municipis-, tradicions, etc.).
 • Millorar l'informació sobre els països del món i sobre ciència.
 • Avançar en el proyecte del Uiquillibres i de Uiquilliteratura (ya parlaré més en profunditat sobre estos proyectes).

¿Que vos pareix esta llista? Si creeu que n'hi ha atres prioritats, per favor, escriureu-las ací. --Katxis (discussió) 13:24, 12 jul 2015 (CEST) ..............................................................

De moment està molt bé, yo per la meua part també continue revisant l'ortogràfia dels demés artículs. --Jose2 (discussió) 21:03, 12 jul 2015 (CEST)

A mi també em sembla tot molt be. Per la meua part aniré ampliant els artículs recentment creats i afegint les plantilles necessàries. Sobre Uiquilliteratura i Uquillibres, encara que són proyectes molt interessants, preferixc centrar-me en l'enciclopèdia, pero açò no vol dir que no vaja a participar, a lo manco puntualment.--Posmo (discussió) 23:37, 12 jul 2015 (CEST)

Agost 2015

Plantilla

He creat una noa plantilla sobre la història de la Comunitat Valenciana, vos deixe l'enlaç ací. --Katxis (discussió) 13:19, 31 ago 2015 (CEST)

Novembre 2015

Antàrtida o Antàrtica

He trobat un artícul duplicat, Antàrtida i Antàrtica. Abdós deurien ser fusionats, pero desconec el títul correcte en la nostra llengua. ¿Algú sap quin és el correcte? --Posmo (discussió) 21:10, 8 nov 2015 (CET)


Segons el Diccionari de la RACV seria: Antàrtica (Antàrtic, Antàrtics, Antàrtiques) (Del llatí Antarcticus)....Relatiu o pròxim al Polo Sur. Un saludet --Jose2 (discussió) 21:28, 8 nov 2015 (CET)


Sí, pero ahí és on està el problema, ya que la RACV parla del pol Sur, pero no diu res del continent que hi ha en eixe pol. A mi em sembla que esta defició és prou ambigua i no ho deixa del tot clar. De totes formes, potser lo millor siga procedir al fusionat d'artículs conservant el títul d´"Antàrtica". Aixina, si més tart fora necessari, es pot tornar a moure el títul. ¿Qué vos sembla? --Posmo (discussió) 23:26, 8 nov 2015 (CET)


Si, crec que tens raó i es podríen fusionar a "Antàrtica, deixant una redirecció des de "Antàrtida". --Jose2 (discussió) 10:53, 9 nov 2015 (CET)


D'acort, procedixc a fusionar l'informació conservant el títul de "Antàrtica". Per a saber realment el títul més correcte, lo millor haguera segut consultar-ho directament en la RACV, pero no he vist en la seua pàgina web cap opció per a poder fer-ho. --Posmo (discussió) 15:56, 9 nov 2015 (CET)


He fet una nova plantilla sobre l'història de la Comunitat Valenciana. --Katxis (discussió) 19:17, 19 nov 2015 (CET)

Categoria

Que vos pareix crear dos categories una d'escritors en valencia que utilisen les NdP i atres que utilisen les NdC? --Katxis (discussió) 10:46, 30 nov 2015 (CET)


Any 2016

Nuvola apps ksirc.png Participa ací en el Portal Comunitari de Uiquipèdia en Valencià. Deixa els teus comentaris, opinions, dubtes, proyectes, etc.

Maig 2016

Pàgina aleatòria

Totes les wikis disponen de l'opció de pàgina aleatòria i crec que nosatres no devem ser menys. Em sembla que seria molt interessant afegir esta opció ací. Seria útil a l'hora de buscar artículs per a millorar-los i també per als visitants. ¿Qué opineu? --Posmo (discussió) 01:09, 27 maig 2016 (CEST)

...............................................................................................

Totalment d'acort. És una molt bona idea. --Jose2 (discussió) 10:41, 27 maig 2016 (CEST)

Ficat. Totes les sugerencies son benvingudes --Admin (discussió) 23:32, 29 maig 2016 (CEST)

Juny 2016

Uiquipèdia ix en Wikipedia


Moltes gracies per la noticia. Ya era hora, despres de la censura en la Wikipedia en castellà a on borraren l'articul de Uiquipedia en valencià per culpa de la censura dels de sempre. --Valencian (discussió) 17:18, 13 oct 2016 (CEST)

Juliol 2016

Número d'artículs

Algú sap la raó per la que des de fa ya un temps, quan s'accedix a Uiquipèdia sense registrar-se, apareix en la portada com a número d'artículs 11.151. Crec que deuríem arreglar-ho, aixina els visitants podran conéixer el número correcte, que ara mateixa és de 11.202. Salutacions. --Posmo (discussió) 17:52, 29 jul 2016 (CEST)

Setembre 2016

Pancatalanisme i catalanisme

He vist que l'artícul catalanisme redirigix a pantalanisme. Crec que deuriem trinde dos artículs separats perque el catalanisme s'adscriu tan sols a Catalunya mentres que l'atre és expansionista. --Chabi (discussió) 12:47, 18 set 2016 (CEST)

Octubre 2016

Atra Uiquipedia

He trobat esta pagina. ¿Algu sap alguna cosa? --Chabi (discussió) 15:55, 5 oct 2016 (CEST)


Si, es la primera edicio de la nostra Uiquipedia en valencià. El primer puesto a on estigue abans de tindre domini propi. En realitat, es deuria d'eliminar ya que es una edicio abandonada. S'ho comentare a Admin. ¡Gracies!. --Valencian (discussió) 16:56, 13 oct 2016 (CEST)