Regne del Hiyaz

De Uiquipèdia, la Wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Regne del Hiyaz
Flag of Hejaz 1917.svg Coat of arms Kingdom of Hejaz.jpg
1916-1925
Hijaz.png
Capital : Meca
Llengua oficial: Àrap, persa, turc otomà
Govern:
Superfície:
Població:
Moneda:


El regne del Hiyaz va ser un estat en la regió del Hiyaz, governat per la Casa hachemita. Es va convertir en un estat independent del desaparegut Imperi otomà com a resultat de la I Guerra Mundial quan el chèrif de la Meca va aplegar a un acort en els britànics per el que la població àrap instigaria una rebelió contra els turcs a va canviar de la creació d'un estat àrap unificat. En 1916, el chèrif de la Meca es autoproclamà rei del Hiyaz ya que l'eixèrcit del chèrif havia participat en atres forces àraps i l'Imperi britànic en l'expulsió dels turcs de la península aràbiga.

La regió del Hiyaz tenia algunes infraestructures estratègiques, en particular el ferrocarril del Hiyaz, que havia segut posat fòra de servici durant la guerra degut a que era utilisar per a reforçar les forces turques en la regió.

El regne va ser anexionat en 1925 pel veí sultanat de Nechd baix una resorgida Casa de Saud, i fusionat en el regne del Nechd i del Hiyaz, que finalment seria conegut com Aràbia Saudita en 1932.