Javier Tomás

De Uiquipèdia, la Wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar

Francisco Javier Tomás Puchol (L'Alcora, 1963). Banquer i polític. Va ser alcalde d'Alcora entre els anys 1995 i 2003.

Biografia[editar]

És diplomat en graduat social i va treballar en Bancaixa. Militant del Partit Popular, en les eleccions municipals de 1995 i 1999 va ser elegit alcalde de L'Alcora.

Carrera política[editar]

Francisco Javier Tomás va començar la seua carrera política en el seu municipi natal, L'Alcora. Presentant-se com a cap de llista pel Partit Popular (PPCV) en l'any 1995 guanyant les eleccions pero sense conseguir la majoria tenint que governar junt en Esquerra Unida (EUPV) i el PSPV. En les eleccions de l'any 1999 torna a encapçalar la llista del Partit Popular en l'Alcora, conseguint la majoria. En les eleccions de l'any 2003 torna a encapçalar la llista del PPCV, pero guanya les eleccions el PSOE, durant eixa llegislatura és elegit diputat autonòmic per Castelló.

Durant la llegislatura 2003-2007, en la primera llegislatura com a President de la Generalitat de Francisco Camps, alegant el balafiament i la corrupció del PPCV, el diputat Javier Tomás es va passar a les files Coalició Valenciana (CV), lo que va fer possible que Coalició Valenciana tinguera representació en les Corts Valencianes a través d'ell mateixa, i va ostentar el càrrec de portaveu del grup parlamentari mixt durant dita llegislatura.

Javier Tomás, va presentar esmenes demanant la derogació de la AVL i la promoció de l'iniciativa privada en l'educació, també per a reciclar als professors de valencià.

En el periòdic Diario de Valencia de 14 de decembre de 2005, se resaltava lo següent:

El PP rechaza sancionar a las instituciones que fomenten el catalán
CV propone un cuerpo de inspectores que se ocupe de denunciar los casos de catalanización y defienda el valenciano

En un comunicat de prensa de CV de 20 de decembre de 2005, se comentava:

Javier Tomás acusa al gobierno valenciano en el debate de los Presupuestos de mantener una institución como la AVL que pretende imponer el catalán a los valencianos

El periòdic Las Provincias (21.1.2006) publicava la següent notícia:

Coalición exige los archivos de la Corona de Aragón. Coalición Valenciana exigirá, a través del grupo mixto en las Cortes Valencianas, la devolución de los documentos valencianos del Archivo de la Corona de Aragón. El diputado Javier Tomás presentará una proposición no de ley en el Parlamento autonómico para pedir a los gobiernos catalán y español el retorno de los archivos históricos pertenecientes al Reino de Valencia.

Durant l'abril de l'any 2008 va ser expulsat de Coalició Valenciana a causa d'haver desistit unilateralment del procediment de pensions dels exdiputats.

Vore també[editar]

Referències[editar]

Enllaços externs[editar]