Jaume Hurtado

De Uiquipèdia, la Wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Jaume Hurtado

Informació personal

Naximent: 1977
Nacionalitat: Espanyola

Informació professional

Ocupacio: Ingenier i polític
Membre de : Som Valencians

Família

Jaume Vicent Hurtado i Perea és un polític valencià naixcut en 1977, ingenier de camins, canals i ports per l'Universitat Politècnica de Valéncia i en estudis universitaris en Lyon (França) i Illinois en Estats Units.

En decembre de 2014 fundà el partit Som Valencians baix la presidència de Joan Ignaci Culla ocupant Hurtado el càrrec de Secretari General.

Ideologia[editar]

El seu discurs se centra en l'economia, propon un canvi en el model de finançació de la Generalitat Valenciana, en una aposta: La creacio d´una Agencia Tributaria Valenciana que no depenga del Govern Central, sino de l´autonomia valenciana.

Estudiós dels models electorals anglosaxons, propon eliminar la barrera del 5% autonòmic, canviar el sistema electoral d'Hont per un método proporcional, i obligar a tots els partits a realisar primàries, auditades per les Juntes Electorals, independentment dels orguens dels partits polítics. Ademés propon que les Corts Valencianes i l'elecció per a la Presidència de la Generalitat Valenciana i el Consell es faça en dos comicis independents i separats dos anys en el temps, llimitant per llei a 8 anys la participació dels càrrecs electes.

Defensor de la llengua valenciana, defén les Normes Ortogràfiques de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (Normes d'El Puig). Es autor o co-autor de cuatre llibres en valencià, i columniste d'artículs en revistes lliteràries i prensa. Colabora en la revista Revers i la publicacio "Lliteralia".