Esteban González Pons

De Uiquipèdia, la Wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Esteban González Pons

Esteban González Pons (Valéncia, 21 d'agost de 1964[1]) és un advocat i polític espanyol.

Biografia[editar]

Llicenciat en Dret i doctor en dret constitucional per l'Universitat de Valéncia en 1990. Ha segut professor de Dret constitucional en l'Universitat de Valéncia i va eixercir com a advocat. Militant del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, fon triat senador en les eleccions de 1993, 1996 i 2000 per la Circumscripció electoral de Valéncia. En 2003 renúncia al seu escà en el Senat al ser nomenat conseller de cultura, educació i deports en el govern valencià de Francisco Camps. En 2004 fon nomenat conseller de Relacions Institucionals i Comunicació, cartera que compaginà en la càrrec de portaveu de la Generalitat Valenciana. En 2006 passà a ocupar-se d'Ordenació del Territori i Vivenda. Al maig del 2007 és triat diputat en les Corts Valencianes i passa a ser portaveu del PP en la càmara, pero abandona el seu escà per a encapçalar la llista del PP per la província de Valéncia en les eleccions generals del 9 de març.

Fon triat diputat, i despuix del XVI Congrés del PP, celebrat en Valéncia, fon nomenat Vicesecretari General de Comunicació del PP.

Controvèrsies[editar]

A pesar d'afirmar en distintes ocasions que el valencià i el català no son lo mateix[2][3], i a pesar d'haver mostrat en diverses ocasions estar en contra dels països catalans i del pancatalanisme[4], en 1997, participà en un pacte denominat Pacte de Reus, en el qual el PP se comprometia a oficialisar el català en la Comunitat Valenciana per mig de la creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Vore també[editar]

Referències[editar]

Enllaços externs[editar]

Commons