Alberto Fabra Part

De Uiquipèdia, la Wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Alberto Fabra

Alberto Fabra en 2011
Naiximent 1964 (50 anys)
Castelló de la Plana
Ocupació Aparellador
Títul President de la Generalitat Valenciana
Mandat 28 de juliol de 2011
Predecessor Francisco Camps
Partit polític PP
Firma

Alberto Fabra Part (Castelló de la Plana, 1964) és un aparellador i polític valencià. És l'actual President de la Generalitat Valenciana. Sent alcalde de Castelló, fon propost per al càrrec de President de la Generalitat pel PP degut a la dimissió de Francisco Camps el 20 de juliol de 2011 a causa del Cas Gürtel, prenent posesió del càrrec el 28 de juliol d'aquell any.[1]

Biografia[editar]

Titulat per l'Universitat Politècnica de Valéncia, en 1982 es va afiliar a les Nuevas Generaciones d'Aliança Popular, despuix Partit Popular, partit pel qual fou escollit regidor d'urbanisme i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Castelló de la Plana. Ocupà l'alcaldia de Castelló des de 2005. Ha segut escollit diputat a les eleccions a les Corts Valencianes de 2007.

Alberto Fabra fon nomenat Coordinador General del PPCV en novembre de 2009, un càrrec de nova creació en la direcció del partit i que s'emmarcà dins del procés de renovació de les estructures internes a causa de l'escàndal de corrupció política Gürtel.[2] L'expresident Francisco Camps confià en Fabra com a nou valor del partit.[3] El 20 de juliol de 2011 la Junta Directiva Regional en una reunió d'urgència decidí elegir Fabra com a candidat a president de la Generalitat Valenciana despuix de la dimissió de Francisco Camps.[4]

Durant el seu período de presidència, la Comunitat Valenciana tingué que demanar un rescat econòmic, despuix de tindre un deute superior al 20,5% del seu PIB i arrossegar des de fea més d'un any problemes de liquiditat per a afrontar els seus compromisos.[5] En novembre de 2013 el seu govern va prendre la decisió de tancar Radiotelevisió Valenciana en l'argument que preferia preservar l'educació i la sanitat. Diverses manifestacions i partits de l'oposició varen demanar la seua dimissió.

Corrupció[editar]

El primer cas per presunta corrupció política en què es va vore envoltat Alberto Fabra tingué lloc en filtrar-se a la prensa que pretenia contractar, en diners públics, un entrenador personal per a millorar el seu liderage. Després de la polèmica suscitada al voltant de la publicació en els mijos de comunicació estatals, Alberto Fabra renuncià a esta contractació.[6][7]

En l'actualitat, està sent investigada per corrupció política la seua mà dreta, Esther Pastor Tomás (secretària Autonòmica d'Organisació, Coordinació i Relacions Institucionals de la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana), acusada dels presunts delictes de malversació de cabals públics, estafa i falsetat documental.

Referències[editar]

  1. La investidura de Alberto Fabra será el martes y la toma de posesión el jueves tras el intento de boicot de Compromís, notícia del 21 de juliol de 2011 a Las Provincias (espanyol)
  2. Alberto Fabra Part (nou Coordinador General del PPCV): "Primer sóc de Castelló i despuix sóc el coordinador del partit", entrevista publicada en El Periódico del Mediterráneo del 03/11/2009.
  3. Alberto Fabra apunta a Valéncia, en Levante-EMV del 07/12/2009.
  4. Error en el títul o la url.«». El Periódico Mediterráneo. [Consulta: 20 de juliol de 2011].
  5. Plantilla:Ref-publicació
  6. Erro en la cita: L'element <ref> no es vàlit; puix no n'hi ha una referencia en text nomenada 2013-05-30-ElPa-1
  7. Erro en la cita: L'element <ref> no es vàlit; puix no n'hi ha una referencia en text nomenada 2013-12-09-ElPa-1

Enllaços externs[editar]

Commons


Predecessor:
Francisco Camps
Emblema de la Generalitat Valenciana.svg
President de la Generalitat Valenciana

2011-actualitat
Successor:
en el càrrec